Де взяти безкоштовні посилання для просування сайту.

besplatnaya-reklama-i-sposoby-prodvizheniya-sayta-nikcn27qxcjonhemdbi7sdqxn7c3rediveysw5azeg

Як Вам вже відомо, для зовнішньої оптимізації сайтів використовують платні і безкоштовні посилання. Але далеко не всі оптимізатори знають, де можна розміщувати посилання безкоштовно.

Крім того, навіть знаючи де, потрібно пам’ятати про те, якими вони повинні бути. Їх якість не повинно викликати питань у пошукових систем, в ТОП яких Ви хочете просунути свій веб-ресурс. Іншими словами, навіть в разі використання безкоштовних посилань, у Вашого сайту повинен бути природний контрольний профіль.

Тому в першу чергу Вас повинно цікавити, як отримати безкоштовні якісні посилання. Детально про це Ви дізнаєтеся в кожному з нижченаведених підрозділів.

Вивчення конкурентів


Замислюючись над тим, де розмістити посилання на сайт безкоштовно, слід звернути увагу на конкурентів, які вже успішно впоралися з просуванням своїх веб-ресурсів.
Ви можете переглянути їх зовнішню кількість посилань за допомогою спеціалізованих сервісів (linkpad.ru, ahrefs.com, xtool.ru та подібні).

Ще один варіант – скористатися пошуком Google і задати запит у вигляді адреси сайту конкурента в «лапках»:

Розміщення інформації в каталогах компаній

Безкоштовні посилання для просування сайту можна отримати шляхом реєстрації в тематичних каталогах компаній. Цей варіант підходить, якщо Вашу діяльність можна визначити в яку-небудь специфічну нішу. Наприклад, каталог «сайтів автомобільної промисловості, весільних, будівельних сайтів» і т. п.

Для цього буде потрібно ретельно перевірити мережу на наявність відповідних Вам каталогів компаній, з яких створити список для контент-плану. Потім починаєте раз в тиждень робити по одній реєстрації.


Реєстрація в каталогах сайтів


Каталог сайтів – це ще одне місце, де безкоштовно розмістити посилання не складе особливих труднощів. У більшості випадків потрібна реєстрація, заповнення даних про сайт (тематика, опис)
Іноді поява в каталозі посилання на Ваш веб-ресурс відбувається тільки після перевірки модератором (від декількох хвилин до декількох місяців). Це в основному буває в дійсно хороших каталогах.

Ще один дуже важливий момент – щоб отримати безкоштовні посилання для просування сайту іноді потрібно розміщення зворотного посилання на каталог. А цього, як відомо, робити не рекомендується, щоб не роздавати свою вагу направо і наліво. В цьому випадку можна розмістити посилання тимчасово, до підтвердження реєстрації модератором і потім видалити її. Імовірність того, що це буде кимось перевірятися впевнено прямує до нуля.

Але ні в якому разі не можна використовувати так зване автоматичне просування – прогін по каталогах. Це майже завжди призводить до потрапляння під фільтри пошукових систем.

Форуми

Використовувати їх дуже просто. Знаходьте тематичний форум, реєструєте на ньому два акаунта. З одного просите порекомендувати Вам щось конкретне ( «Підкажіть, де можна замовити на своє весілля професійного відеооператора»). Використовуючи інший профіль, самі ж відповідаєте на це повідомлення ( «Нещодавно замовляв на своє весілля професійного відеооператора на цьому сайті http: // …»).

Таким чином на багатьох форумах можна залишити безкоштовні посилання. Перевага їх в тому, що вони виглядають найбільш природними. Пошуковики визначають це як реальну рекомендацію, яка є доказом корисності Вашого веб-ресурсу.

Соціальні мережі

Отримати безкоштовні посилання можна, використовуючи соціальні мережі. У них також можливо розміщувати рекомендації щодо «дуже корисного сайту» і просiть зробити репост.

Коментарі до статей

Ще одне вдале місце, де можна розміщувати посилання безкоштовно – коментарі під статтями. Щоб отримати таку посилання, дуже важливо писати цікаві коментарі, які будуть виглядати максимально природно і доповнювати інформацію в статті.

Сайти з відгуками

Розмістити посилання на сайт безкоштовно можна на ресурсах, які призначені для створення відгуків користувачів про той чи інший товар / послугу / сайті.

Безкоштовні агрегатори сайтів

Відмінно підійдуть, щоб розмістити посилання безкоштовно. Крім отримання посилання, після реєстрації існує ймовірність, що цікавиться певними товарами або послугами користувач знайде Ваш сайт в результатах видачі на зібранні. Що також дуже позитивно позначиться на зовнішній оптимізації Вашого веб-ресурсу.

Сайти ваших партнерів


Попросіть своїх бiзнес партнерiв або друзiв, у яких є власні веб-ресурси, безкоштовно розмістити посилання на Ваш сайт. Вона буде дуже цінною. Особливо? якщо цей самий знайомий / друг не займається продажем майданчиків під посилання. Можливо, Ви будете єдиним, відзначений такої честі. А це в очах пошукової системи буде виглядати по-справжньому авторитетно.

Товари для огляду

Розмістити посилання на сайт безкоштовно можна ще одним способом. Якщо Ви займаєтеся продажем певних товарів, час від часу пропонуйте розміщувати огляди на них. Надсилаючи зразки безкоштовно тим, хто буде робити огляд, Ви значно підвищите шанс на появу подібних публікацій.
До того ж? якщо опублікований огляд буде цікавим і корисним, його ще й репост будуть робити. Таким чином можна отримати безкоштовні посилання в досить несподіваному кількості.

Обмін посиланнями


Даний спосіб дозволяє розмістити посилання безкоштовно на інших сайтах, але має на увазі відповідна дія. Якщо вже захочете випробувати і його, розміщуйте у себе зворотні посилання з атрибутом rel тегу «nofollow», щоб таким чином не передавати далі вага сторінок Вашого ресурсу.

Якісний контент


Все ще думаєте над тим, де взяти безкоштовні посилання? Пишіть якісні статті! Створюйте і публікуйте дійсно корисні тексти, прочитавши які люди будуть Вас рекомендувати іншим! Отримані таким чином посилання вважаються найціннішими і природними.

Гостьові пости


Ну і наостанок – гостьовий постiнг також ніхто не скасовував. Так, ходять чутки, що він не працює, але цей спосіб отримання зовнішніх посилань все ще використовується і приносить позитивні результати.

Поради оптимізатору сайту.

Зараз, коли Ви знаєте досить багато місць, де можна розміщувати посилання безкоштовно, Вам потрібно ретельно спланувати нарощування маси. Не забувайте, що робити це потрібно поступово, плавно, стабільно, відповідно до потрібних пропорцій різних видів посилань.
Різкі стрибки обсягу посилального профілю ретельно відстежуються пошуковими системами і тягнуть за собою покарання у вигляді фільтрів. А це Вам ні до чого!


Вважаєте цю статтю корисною, залиште ваш коментар.

Бажаєте замовити у нашій студії один з видів просування. Переходьте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.