Як перевірити історію домену перед покупкою?

как проверить историю домена, домен, регистрация домена

Отже, Ви знайшли домен своєї мрії. Іноді при покупці ви і не здогадуєтеся, що у нього вже є певна історія, а в деяких випадках навмисно вибираєте старий домен. Але важливо розуміти, що така покупка завжди пов’язана з певним ризиком. Нерідко, створивши сайт на раніше використаному домені і почавши його просувати, новий власник стикається з проблемою його відображення в результатах пошуку. У підсумку з’ясовується, що причина криється в самому доменному імені, який разом з відповідним звучанням, віком і деякою кількістю посилань тягне за собою проблеми з минулого.

Щоб уникнути подібної ситуації, необхідна ретельна перевірка домену на санкції до здійснення покупки. Для цього рекомендуємо виконати ряд кроків. Давайте розглянемо всі варіанти, як перевірити його на історію, щоб самому потім не потрапити в неприємну історію.

Перевіряємо історію домену

Ми використовуємо Wayback Machine (web.archive.org) – сервіс, де можна перевірити історію домену швидко і без особливих труднощів. Архів збирає і зберігає копії сторінок сайтів, графічних матеріалів, відео- та аудіозаписів. Сервіс є безкоштовним. Для отримання даних потрібно тільки ввести доменне ім’я в рядок пошуку, і ви отримаєте інформацію про її вік, а також можете побачити, як виглядав сайт в конкретний день свого минулого життя.

коли був створений сайт з цим доменом, тобто його вік;     тематика сайту – вона повинна бути схожа з напрямком вашого бізнесу, інакше просунути веб-ресурс буде непросто.

Сервіс Wayback Machine – відмінний інструмент, що допомагає відповісти на питання, як перевірити історію домену перед покупкою.

Перевіряємо профiль посилань

Крім кількості посилань на сайт, важливо враховувати їх якість. Іншими словами, необхідно дізнатися, з яких сайтів-донорів ведуть посилання на обраний вами варіант. Даному параметру потрібно приділити належну увагу. Цей крок є одним з найважливіших етапів аналізу домену на фільтр. Він дозволяє оцінити, чи не є профіль спамним і не присутні в ньому сумнівні посилання. Для цих цілей ми зазвичай використовуємо максимально надійний на даний момент і цілком інформативний сервіс Ahrefs. Він платний, проте найбільш достовірний з усіх існуючих.

Уважний аналіз дозволить знизити ймовірність придбання серйозних проблем при виборі для сайту раніше використаного імені. Ми розповіли про декілька, які потрібно зробити, щоб перевірити домен на бан і санкції від пошукових систем. Але все ж ви повинні розуміти, що покупка старого доменного імені не є гарантією успішного просування і завжди залишаються ризики, що у нього було «нечисте минуле», тому рекомендуємо зупинити свій вибір на нових доменах. Діліться своїм досвідом покупки доменів в коментарях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.